[PRODUCT TESTING] Heat & Eat : Cara Praktis Menikmati Masakan Nusantara Hanya dalam 7 Menit!

0 komentar


Bulan Desember ini jadi bulan yang cukup sibuk untuk saya dan keluarga karena di bulan ini kami mulai kembali ke apartemen setelah hampir setahun ditinggal sejak saya melahirkan anak pertama. Rasanya senang sekaligus was was terutama soal memasak makanan sehari-hari untuk anak dan suami. Biasanya pas tinggal di rumah orang tua, saya tinggal menikmati masakan yang dimasak ibu saya, nah sekarang ketika kembali ke rumah sendiri, mau nggak mau masak sendiri dong hehehe...Cuma suka agak kerepotan karena saya punya baby yang belum genap satu tahun dan lagi masa sangat aktif. Kebayang dong gimana pusingnya saya saat menyiapkan bahan masakan semuanya di acak-acak sama dia hihihi...berkali-kali sudah saya jauhkan dari dia eh masih ada aja insiden potongan bawang bombai saya disenggol dan ditumpahkan semua kelantai...haduuuuh makin runyam lah acara masak! Kalau sudah begini, saya harus putar otak, bagaimana bisa tetap menyajikan masakan rumahan yang praktis, sehat, higienies dan tetap lezat. Beli di warteg atau restoran? No, no, no selain rasanya belum tentu sesuai lidah, kantong saya dan suami kan nggak tiap hari penuh hehehe...Nah, senangnya karena beberapa waktu lalu seseorang memperkenalkan saya pada Heat & Eat, produk masakan yang tersedia dalam beragam menu masakan Nusantara ala masakan rumah. 


Produk hasil kepedulian PT Pangansari Utama Food Industry terhadap masakan Nusantara ini benar-benar terobosan yang bagus menurut saya. Karena selain mereka menyediakan 10 menu masakan Nusantara yang khas, produk mereka pun dibuat murni TANPA PENGAWET. Jadi, akan tetap aman dikonsumsi kapan saja asalkan disimpan dalam keadaan beku dengan suhu -18 derajat. Menu yang disajikan pun sampai saat ini sudah mencapai 10 menu ternama dari beberapa daerah di Indonesia yaitu Ayam Rica Merah, Ayam Bakar Bumbu Bali, Daging Rendang, Semur Daging, Tongseng Kambing, Gulai Kambing, Daging Rica, Ayam Balado, Ayam Rendang dan favorit suami saya Ayam Woku! Seneng deh pas tau Heat & Eat punya menu Ayam Woku, soalnya sampai sekarang saya masih belum bisa membuat Ayam Woku seenak masakan ibu saya hihihi...


Berhubung saya kepengen nyenengin hati suami *pssst semoga dia nggak baca postingan ini hahaha kidding, akhirnya saya pilih menu Ayam Woku-nya Heat & Eat untuk makan siang kami. Cara menikmatinya pun sangat MUDAH & PRAKTIS sekali. You just need to reheat it! Yup, cuma dihangatkan ulang selama 7 menit! Wow, cepat sekali kan. Caranya cukup buka sedikit bagian atas kemasan menu Heat & Eat, kemudian masukkan kedalam microwave dan panaskan selama 7 menit. Setelah selesai, masakan bisa langsung dimakan deh! Jika kalian dirumah tidak memiliki microwave, cara menghangatkan lainnya adalah dengan merebusnya dengan air selama 14 menit atau mengukusnya selama 30 menit. Untuk kedua cara tersebut, pastikan kalian tidak membuka kemasan plastiknya ya, karena ditakutkan bumbunya keluar dari plastik. Well, setelah 7 menit di microwave, inilah Ayam Woku kesukaan saya dan suami taraaaa.....


Dari ukurannya saja sudah memuaskan sekali, ayamnya besar dan sangat cukup sekali untuk porsi 2 orang. Bumbunya pun masih sangat meresap hingga kedalam ayamnya. Perpaduan rempah-rempah yang kuat beserta citarasa pedas khas Ayam Woku sangat lezat terasa di lidah saya. Aroma daun jeruk dan kunyit yang juga sama kuatnya, benar-benar membangkitkan selera saya. Rasanya baru kali ini saya menemukan produk makanan kemasan yang rasanya masih benar-benar asli seperti masakan yang baru dimasak. Dan trust me, rasanya benar-benar mirip dengan masakan rumahan ibu saya! Suami saya saja sampai ketagihan Ayam Woku ini. Wah, nggak salah deh pilihan saya kali ini sudah praktis, cepat dan enak pula masakannya!


Nah buat kamu yang penasaran seperti apa lezatnya beragam kuliner Nusantara a la Heat & Eat, kalian bisa mendapatkan produk-produknya di supermarket besar seperti Farmer's Market dan Ranch Market. Soon they're ready at Hari Hari Swalayan. Produk Heat & Eat ini juga tersedia dalam beragam ukuran yaitu 250g, 500g & 1000g. Jadi kalau sewaktu-waktu kalian atau ibu-ibu kalian kepengen makan masakan Nusantara yang agak susah di masak dalam waktu yang terbatas misal Ayam Bakar Bumbu Bali atau Ayam Woku dalam porsi besar untuk arisan atau big family dinner, tinggal cuss ke supermarket terdekat dan cari deh produk Heat & Eat ukuran paling besar. Mudah bukan! 













Well, sekarang nggak ada cerita deh nggak masak pas lagi ribet urus bayi atau dadakan ada cara di rumah. Saya jadi tau harus cari kemana masakan rumah dengan citarasa Nusantara yang enak, praktis dan tentunya sehat, Heat & Eat really helps me a lot. So, guys masih mikir buat makan enak di rumah? Heat & Eat jawabannya! 

Jangan lupa share juga #CeritaLezat kalian setelah menikmati Heat & Eat ke instagram @heatandeat_id ya. Selamat menikmati kayanya masakan Nusantara dirumah! 

Heat & Eat
more info at:
www.heatandeat.co.id
www.pufi.co.id
IG: @heatandeat_id

[NEW OUTLETS] Joy of Christmas at Colette & Lola, Puri Indah Mall

0 komentar


I always happy when it comes to December. Not only there will be long holidays during Christmas to New Year, but also the vibe during those celebrations is always awakening my spirit. Every public places will be decorated with something sparkling, colorful, and attractive. From Christmas tree into colorful decorative lights will be easily found, trust me! That thing is also carried out by Colette & Lola. Welcoming the Christmas month, this very famous cake shop brought by Ismaya Group launches their fourth outlet at Puri Indah Mall. If you're a cake lover, you might be know that Colette & Lola applying a different thematic theme in their outlets. This new outlet brought a playful and cute yet colorful theme of an amusement park with mini van and ferris wheel! A how I love a cake shop like this, everything here is just too cute to be true! Here's a sneak peek of the uber cute Colette & Lola's newest outlet:


Whoaaa, I just can't stand to not took a picture of this cute outlet! From the cake display, hampers, boxes to the furniture was so soooo cute! Well, wonderful cake shop interior won't be complete without wonderful cakes, right. It's not Colette & Lola if not producing good and unique cake and special for the opening of their new outlet and welcoming the Christmas month, Colette & Lola launches 3 Christmas cakes and 5 new big cakes along with wonderful Christmas hampers too. 


So, here the too cute to be true Christmas cakes:


Winter Wonderland - 275K 

This oh-so-cute cake is a marie biscuit sponge covered white chocolate and snowman macaroon. I love how they layered the marie biscuit with less cream so the whole flavour would be balance and rich with taste of the marie biscuits. I simply love this one coz I used to addict with this biscuits since I was a kid hehehe...


Rudolf & Dasher - 225K

I believe all of kids would love this Rudolf-shaped cake. It's not only cute but also lovely in flavor. This cake is actually repeating the successful of Colette & Lola's signature cake, Crispy Hazelnut Nutella, but now comes with more attracting shape. While the Dasher is a vanilla chiffon cake with a strawberry jelly inside. I love the Dasher more since the hint of the frozen jelly made me want to chew it more. Moreover, I kinda love less sweet cakes.  


Meanwhile, here's the new 5 big cakes which complement the existing big cake range:

Ovomilo - 275K

Oh God, Ovomaltine is still bombing! This cake is perfectly made for a milo and ovomaltine lover. Chocolate chiffon sponge layered with bavarian cream and Milo milk jelly glazed with Ovomaltine and crispy Milo base. I actually love their crunchy Milo base but too bad since you know how sweet the Milo and Ovomaltine are, the whole flavor became too sweet for my liking. 




Chocolate Angel - 210K

Chocolate cake with chocolate ganache and air-whipped ganache. I love how the ganache taste so airy and make the cake became so fluffy but, again, it just too sweet for my liking. 


Operacinno - 265K

Thanks God, finally met this coffee-based cake. Healing all the previous sweetness madness hahaha! A dark chocolate sponge layered with macchiato butter cream and French chocolate ganache. For me, this cake is DA BOMB of all! I love how they created such a lovely cake with rich macchiato flavor. It's not too acid nor too bitter, I still could taste a hint of sweet but overall it's like drinking a cup of macchiato. Simple yet addicting! 


Berry Blush - 265K

I also in love with this pretty pinkish cake. Very moist vanilla chiffon filled with yoghurt mousseline and strawbeerry jelly. Never expected that a yogurt would be that so so good inside a cake. It made the flavor of the cake very light and fresh without acidity. The most important thing this cake is less sweet, I could stand for more than two slices of this!


Marie Me - 230K

Marry me or at least give me this Marie Me, ups! Hahahaha! But maybe those statements could work if you deeply in love with Marie biscuit like me. Taste similar like the Winter Wonderland, this cake is completed with layer of soaked tea and milk, a slightly sweeter but actually the same for my liking. 


Anyway, good news! In this chance, Colette & Lola also introduces their savory creations which will be launched next year. Yuhuuu lucky me, I could taste it earlier before you guys hehehe...


Well, if you're celebrating Christmas and need something to present to your loved ones such as parents, spouse, boyfriend/girlfriend, Colette & Lola has also ranges of Limited Edition Christmas hampers! There are actually 3 types of hampers:

1. Sweet Box - 350K nett (8 boxes of cookies + 1 Greeting card)
2. Santa's Surprise - 500K nett ( 12 boxes of cookies + 1 Greeting card + 1 Calendar set + 
    IDR50,000 Big Cake Voucher)
3. Jolly Basket Deluxe - 850K nett (12 boxes of cookies + 2 Happy Jars filled with Coffee & Lemon 
    Snow Whites + 2 Gingerbread cookies + 1 Gourmet Chocolate bar + 1 tumbler filled with 
    Chocobalss + 1 Greeting Card + 1 Calendar set + IDR100,000 Big Cake Voucher)

Sweet Box Hampers
Santa's Surprise Hampers

Jolly Basket Deluxe Hampers

Well, are you ready for this Christmas?! Once you're ready, Colette & Lola might be a good choice for you to have delectable Christmas cakes or wonderful hampers. Psssst, good news, now you can order online all of those cakes through www.colettelola.com and get them all straight to your door! Simply click their website or order via phone to +6221 - 29007997, everyday from 08.00AM to 08.00 PM. 

Thank you so much Colette & Lola for this great chance and for everyone who's celebrating Christmas, Merry Christmas & Happy New Year then! 

Colette & Lola
Puri Indah Mall Ground Floor, Right after the East Lobby entrance
IG & Twitter: @colettelola
www.colettelola.com


POSTCARDS FROM GILI NANGGU, LOMBOK

0 komentar


HELLO EVERYONE!! HOW ARE YOU DOING?!

This week I'm in my mood to throw back my travel memory back on two years ago. I remember I visited some heavenly places which I didn't share to you yet. NOW, I'm back, digging all my old travel photos and getting ready to make you envy hahaha...Today I'm gonna share you about one of paradise island in Lombok. You might have been hearing about the famous Gili's in East Lombok, Gili Trawangan, Gili Meno and Gili Air, right? But now, I moved to the west side of Lombok. There are actually a hidden paradise in this West Lombok, named Gili Nanggu. My visit to this island was a part of my honeymoon package which was arranged by the hotel I stayed (but don't worry, I will tell you some tips to get here by yourself after this). It's about 2 hours from my hotel in Senggigi area and 30 minutes additional to cross the sea from Tawun harbour to the Island.


It's actually quite exhausting trip, but when I arrived at the island, everything was gone with the wind. Everything just turn into like HEAVEN! Small and quiet island with pristine beach, blue sky, pampering wind covered by green hills. Oh God, this was way tooo perfect for honeymoon getaway. There was only one cottage with one restaurant and all I can do here only strolling around the beach and forest, snorkeling, and sun bathing. This island is simply perfect for you who need a serenity. Very different with Gili Trawangan. No bars, no street vendors, no upbeat music, no back-and-forth people. Everything is just like my private island. 


I loooove this island so much! 

And the most important thing, I was the happiest person on earth who could enjoy this quiet beach with my hubby. JUST THE TWO OF US! 

Well, let's enjoy the pictures, guys! 



THE FOREST AND THE SURROUNDING COTTAGE AREA


HOW TO GET THERE:

There are two ways to reach Gili Nanggu, via Lembar Harbour or Tawun Harbour. From Lombok International Airport, get any transportation to Senggigi. You can go by taxi or take public bus like Damri. From Senggigi to Lembar Harbour, you can take a L300 mini bus and rent a speedboat for maximum 5 persons to cross the island. The cost would be IDR350,000 for one speedboat.

The fastest way would be from Tawun Harbour, West Sekotong. To reach Tawun Harbour from Senggigi, you are suggested to take a tour or travel operator which are available at most of the hotels in Senggigi or at the tour operators spreading around Senggigi area. The costs are usually includes with boat rent, meals, and snorkeling gears. You can contact one of these tour operators I got from my travel guide: ATB Tour and Travel (0812-93736688), atau A&T Holidays (0370-640107)*.  

Tips:
- If you love snorkeling, do bring your own snorkeling gears, since the operator sometimes didn't provide appropriate gears. I saw some of them looks so dirty and mossy.
- Since there is only one cottage here, and no electrical socket available unless you're staying in the cottage, please bring your spare battery for handphone or camera.
- Bring also more snacks since there is no street vendors or shops.  
- Additional charges applied if you would like to go diving 


Well, thank you for reading this post. If you have any further questions please do not hesitate to drop a comment below or just 'poke' me on my instagram @ichakhairisa. I would love to hear other tips or travel stories from you too!! Have a nice holiday!

Til my next trips! 


Gili Nanggu Cottages and Bungalow
Tawun West Sekotong - West Lombok
Phone : (+62-370) 623 783, (+62-370) 6641777
Mobile : +62-81237972299
Fax     : (62-370) 623 771, (62-370) 6640777
Email: reservation@gilinanggu.com and frontoffice@gilinanggu.com
Website: http://gilinanggu.com/
*source from www.indonesia.travel

 
  • Eating Until Die © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes