[NEW MENU] Fook Yew Newest Creations on Ramadan Month

0 komentar

Good news for Shanghai-Chinese food lovers or anyone who love to dine at the famous Shanghai bistro in town, Fook Yew, this month they’re launching an exciting new menu! Their Executive Chef, Shifu A Hoong has crafted a twist of Shanghainese and local cuisine to make it enjoyable for all Fook Yew’s customers. Lucky me, I have a chance to try them first yuhuuuu….so these are the new comers you shouldn’t miss!

Appetizer

Steamed Scallop Shaolin Dumpling

A beautiful and well-steamed dumpling filled with generous scallop. I simply love this opening!



Main Course

Steamed Scallop with Beancurd in Douchi Sauce

Noodle lover should try this menu. A thin mee hoon (rice vermicelli) covered with Douchi sauce and served with beancurd and scallop. The interesting thing was the beancurd was covered with squash’ skin.


Master Hoong’s Deep Fried Chicken Wings

I always love the invention made the Fook Yew’s Chef. This menu was unexpectedly unbelievable. I thought it’s just a chicken wings, nothing special, but when I bite it I tasted something gooey yet very tasty. Yes, the Chef inserted a tasty fish cake inside. Oh God, this one was so sooo good even as a light snack!


Stir Fried Prawn with Gong Bau Sauce, served with “a Mantou-bowl”

From all of the new menu I tried, I could say this one was THE BOMB! The prawn was perfectly cooked with tasty Gong Bau Sauce, an oriental sauce made from mix of ginger, lemon, etc. The taste of ginger might be overpowering the whole flavor but I personally love it, it turned out so so good for me. Escalating my tastebuds. Other bombs was the Mantou-bowl. It was super crunchy yet moist Mantou (Chinese steamed bun) I’ve ever tried. The taste was also sweet enough and best for munching. Geez, I even finish it off alone hahaha!


Jinhua Spicy Fish Hot Plate

This one is a fried white snapper served in a hot plate. I found this fish quite spicy but still okay for my liking.


Rice

Several rice creations was also crafted uniquely by Chef A Hoong. One of them become my current favorite.

Xiao Gan Olive Fried Rice

I had a crush on this olive fried rice. Never thought before that something ‘oily’ could be this good. Though it contains olive oil, the texture wasn’t oily at all. It even moisturizes the rice. I could taste a tasty and moist rice with generous vegetables and crunchy enoki mushroom. Supeer love this one!


Crispy Sichuan Wheat Fried Rice

This one is also unique. A combination between white rice and wheat. I thought it’ll gonna weird consuming rice and wheat in the same time, but actually it turned so good to me, I feel like consuming my daily cereal. Thanks to the Chef that made the wheat and rice taste sweet so it’s giving a new sensations to this menu. You should try this!


Yin Yang Spicy Fried Rice

You will find that the philosophy of Yin & Yang is also applicable for food. Try this fried rice and you will find a balance between white and crispy rice served with delicious shrimp and spicy sauce. Perfect for spicy lover.


Desserts

This month, Fook Yew also launches their Shanghai Ice, a shaved ice served with fruit and various sweet toppings. I love all of this new creations since the shaved ice was made very fluffy along with the fruit so I feel like eating a shredded-frozen fruit. Super refreshing. And oh, the best part is, they’re served in a noodle box, so don’t worry to take it way and eat it along your way home. So here’s Four of Seven Shifu’s newest Shanghai Ice creations.

Shanghai Melon Dalian Ice. Shaved ice with honeydew served with strawberry, kiwi, mango jelly and strawberry sauce.
 

Shanghai Mango Wuxi Ice. Shaved ice and mango served with longan, kiwi, strawberry, mango jelly and dragon’s beard candy.


Shanghai Avocado Milo Fujian Ice. Shaved ice and avocado served with sesame mocha, roasted almond, milo and chocolate stick.


Shanghai Qingdao Black Sesame Ice. Shifu’s homemade blacksesame paste, marshmallow, longan, grass jelly and crunchy wafer stick.


Well, no complaint to all of those new menu. Everything was so enjoyable. Pssst, special for this Ramadan month, you can get 50% off on second purchase of Shaolin Power Dish (it is including the new menu such asStir Fried Prawn with Gong Bau Sauce&Steamed Scallop with Beancurd in Douchi Sauce) and get FREE any flavour of Shanghai Ice with minimum purchase of IDR350,000 every day from 6PM til closing (6 June – 5 July 2016). Wow, isn’t it perfect for your break fasting time!

Fook Yew Shanghai Bistro & Bubbl Tea Lab

Mall Kelapa Gading 5
Ground Floor
Jl. Boulevard Raya, Kelapa Gading
Jakarta Utara

IG: @FOOK_YEW

Other outlets:
Gandaria City, Main Street Ground Floor
Grand Indonesia, West Mall, Level 3A

Le Delice, Bandung

0 komentar


Nggak ada habisnya jika ngomongin soal kuliner di Bandung, sama seperti di Jakarta tiap menitnya pasti ada tempat makan atau restoran baru yang selalu menyita perhatian setiap orang, termasuk saya. Sebagai seorang foodies saya memang selalu bersemangat mengeksplor tempat makan baru walaupun kadang suka miris melihat fenomana pertumbuhan restoran baru baik di Jakarta atau Bandung tidak dibarengi dengan kualitas makanannya, kebanyakan hanya mengedepankan tema dan interior restoran saja.

Tapi boleh dong kali ini saya melihat dari kacamata seorang penikmat makanan saja bukan food blogger. Saya pengen banget sharing salah satu tempat makan baru nih di Bandung, namanya Le Delice Bakery & Restaurant. Restoran ini masih menjadi buah bibir di kalangan anak muda Bandung karena desain interiornya yang ciamik abis plus bisa banget buat foto ala-ala piknik di taman! Nah, langsung lah saya meluncur kesana secara pas liat di instagram memang restorannya unyuuuuu bangeeet! Le Delice ini berlokasi di Jl. Guntur No.2 Bandung. Lokasinya memang agak susah ditemukan awalnya, soalnya memang di dalam komplek perumahan gitu, tapi pas sudah dekat sih langsung terlihat bedanya karena Le Delice ini memang rumah yang pekarangannya disulap menjadi restoran dengan nuansa taman bunga yang cantik.
Baru masuk saja sudah disambut dengan gapura yang ditumbuhi dengan tanaman rambat yang cantik dan pot berisi bunga-bunga artifisial disetiap sudutnya. Lalu dibagian tengahnya terdapat beberapa set meja makan bernuansa putih dan silver dengan air mancur bergaya victoria yang cantik. Yang paling menarik perhatian saya adalah (ini nih yang paling banyak dibicarakan netizen juga!) di bagian tengah mereka menempatkan satu spot cantik untuk foto seolah kita sedang piknik di taman bunga. Spot-nya juga didesain secantik mungkin lengkap dengan alasnya, properti berupa tas piknik rotan, topi, bunga-bunga artifisial sampai sepeda nan unyu!! Aduuh, pantesan cewek-cewek heboh ngomongin restoran ini, siapa sih yang nggak kepengen foto gratisan ala-ala begini hahaha. Lucky e, pas kesini restoran tidak terlalu ramai, jadi saya bisa puas foto-foto disini. Lumayan lah daripada harus ke studio photo hahaha...okay let's see the photo parade first!
 


So, let’s move to the food served here. Mayoritas makanan yang disajikan disini adalah Indonesian dan Western food dan belum terlalu banyak pilihan menurut saya karena mungkin mereka tergolong baru juga ya. Namun, ada beberapa menu yang sudah jadi favorit disini yang juga saya cba. Yuk intip!

Nasi Goreng Lychee – 25K

Whooopss, pasti aneh kan ngebayangin nasi goreng dipakein leci. Saya juga mikirnya awalnya bakalan nano-nano deh rasanya, but hey it turned out so good! Nasi gorengnya memang dibuat agak sedikit gurih-manis dengan hint dari potongan leci yang segar. Porsinya juga cukup besar.

Chicken Roll – 32K

Chicken Roll ini berupa daging ayam fillet dan smoked beef yang digulung dalam balutan tepung panir yang crunchy disajikan dengan saus asam manis.


Chicken Mango – 27K

Untuk penyuka manga, menu yang satu ini wajib dicoba. Simple sih, ayam berbalut tepung yang disiram dengan saus manga sam manis, bedanya saus mangganya ada sedikit hint asam-segar dan potongan mangganya pun besar-beasr bukan diserut.


Panakuken Delice – 15K

Untuk menutup makan siang, aneka pancake dan waffle disini bisa jadi rekomendasi. Saya menciicpi Panakuken Delice yaitu pancake berbentuk koin yang disajikan dengan es krim vanilla dan saus strawberry. Tidak ada yang terlalu special dari hidangan ini, namun cukup sebagai penutup yang manis.


Sparkling Lychee – 15K

Karena Bandung siang itu lagi panas-panasnya, minum segelas Sparkling Lychee ini benar-benar menyegarkan. Perpaduan antara sirup lychee dan soft drink ini memang pas diminum siang hari!


Avocado Coco – 19K

Buat penyuka alpukat, jus alpukat dipadu dengan air kelapa ini patut dicoba. Meskipun komposisi alpukat lebih dominan dari air kelapanya, namun saya masih bisa merasakan rasa segar air kelapa di dalam minuman ini loh. Saran saya sih harus segera diminum saat masih dingin, ketika es-nya makin habis, rasa alpukatnya jadi aneh hihihi….


So far, saya suka banget lunch disini, selain harga makanannya yang masih sangat murah sekitar Rp15,000 – 35,000 (mudah-mudahan bukan karena baru buka hihihi), suasananya pun nyaman sekali plus ya bisa foto-foto juga hihihi…Update terbaru dari mereka, sekarang mereka sudah memperluas area diningnya dengan tema castle lho! Wah, jadi penasaran pengen ke Bandung lagi nih. Oiya FYI, Le Delice ini juga punya bakery yang menjual cake-cake imut nan canti serta aneka roti dan cookies. Jadi, sambil makan bisa sambil belanja kue deh!


Le Delice Bakery & Pastry
Jl. Guntur No. 22, Bandung
IG: @ledelicecafe

Special Iftar Turkish Buffet at Grand Cafe, Grand Hyatt Hotel Jakarta

0 komentar


There’s always special about this month especially for Moslem like me. This holy Ramadhan brought us not only a time to get closer to our God but also to get closer with our beloved family or friends during break fasting or sahoor time. No wonder, most of the restaurants in town race to provide a good deal of break fasting menu to facilitate people to gather with their family/friends in in this holy month. I am one of those persons who love to surf several restaurants during this Ramadan since I know some of them provide selections of unusual cuisines. Most talked restaurant this month is Grand Café at Grand Hyatt Hotel Jakarta. They have Special Iftar Turkish Buffet promotion during this Ramadan which for me was more than special.




What’s so special about them?

Talking about Turkish you might be familiar with some name of their authentic food. Let’s say Hummus, Babaganoush, Falafel, Baklava, Um Ali, etc. However, I didn’t find any of them in the Grand Café’s buffet. They serve another selections of Turkish food which is sounds unfamiliar for me but unexpectedly delicious! This Turkish buffet was hearty selected by Chef Yusuf Kizilirmak and Chef Emirhan Kurtcu from Hyatt Regency Istanbul Ataköy, together with Chef Selçuk Ayer from Grand Hyatt Istanbul. So. let's start the restaurant tour and see what's the Chef's brought to you!


Turkish food selections. Of course these are what we're waiting for. From starters to desserts, the Chefs prepare the best dishes to spoil our taste bud even for the first timer. I'm actually not a first timer, I've been visiting and testing several Turkey restaurants in town but what's Grand Cafe served to me this night was kinda new for my taste bud. Starting from their starters. There's selections of what they named with Mezze Set consist of Acili Ezme, Patlican Salatasi, Sucuk, Barbunya Pilaki, Pembe Sultan, Zeytinyagli Kereviz, Coban Salada and Pastrami. Sound unfamiliar, right? Yes, me too but all of the colorful starters in the plate was simply great things to start the dinner. I love the Pastrami btw. It's slice of beef that you could munch like a light snack. 




For the maim course, Grand Cafe has also several selections of Turkish's main such as Mercimek Corbası, Kruton ve limon (lentil soup with croûtons and lemon), Fırında bütün kuzu, Iç Pilav (roasted whole lamb with oriental rice) and Dana Döner ve Garnetürleri (traditional beef döner kebab with condiments).


 




My favorite and I thought it's everyone's fav would be this one, Iç Pilav. The oriental rice was simply fragrant paired with a juicy and tender lamb. It's just a plate of heaven! A VERY MUST TRY!






And, don't forget to complete your dinner with Turkish desserts. It's not only the famous Baklava, Grand Cafe also serves several desserts such as Ekmek Kadayifi, Um Ali, Pear, etc. 



Special Treat : Turkish Coffee

You won't also miss this one. If you a coffee lover, tasting this Turkish coffee is mandatory! This Turkish coffee including their beautiful-handcrafted coffee pot and cup was brought to you directly from Turkey. The taste would be like an espresso but not to bitter. FYI, after drink this coffee, you have to immediately drink a glass of water to neutralize the overall coffee flavor left in your mouth. It's great actually to end my dinner especially with an additional chit chat with the Chefs that Turkish people consume this coffee before sleep hihihi... 




Well, it's not and end of the story. I believe you won't spend your money only for the Turkish buffet haha, you won't be regret if you're not try the other buffet in Grand Cafe, especially during this Ramadan. You will see this range of Tajil consist of small cakes, gorengan (Indonesian fried cakes) and selections of traditional kolak and mix ice.



Enjoy also delicious buffet of Italian, Indonesian and Asian food. From karedok to bakso to fresh seafood and the famous pecking duck and dim sum. 



 And oh also the mouth-watering selections of desserts and cakes! 

  



You can enjoy these Iftar dinner buffet with only IDR388,000++ or IDR194,000 for children under 12 years of age. Pssst, I suggest you to make a reservation since when I came here during breakfasting time, the restaurant was fully booked! For more info and reservations you can call 021 2992 1234, 5020 1234 extension 3300/ 3301. So, happy fasting everyone! 



Grand Cafe at Grand Hyatt Hotel Jakarta
Lobby Level
Jl. M.H Thamrin
Jakarta Pusat

 
  • Eating Until Die © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes