Showing posts with label Japanese. Show all posts
Showing posts with label Japanese. Show all posts

[NEW SPOT] TOMO SUSHI, GRAND INDONESIA

0 komentar


Hola guuuyss....oh my I feel like I'm hibernating so long from blogpost this recent months. Maklum ya sudah jadi ibu bekerja dan bulan kemarin yaowooh di kantor udah bukan jadi karyawan lagi tapi merangkap macem-macem pas ada event tahunan, boro-boro bisa posting, bisa makan siang aja udah alhamduliilah kemarin *elapkeringet. Well, finally the event has over sih dan lumayan senang karena apresiasi bos-bos besar akan pekerjaan aku *nyengirkuda dan bonusnya aku bisa makan sushi sepuasnya hahaha *gakadahubungannyaserius...Well, anyway, berhubung senangnya masih berlanjut jadi sekalian aja aku mau posting dan sharing ke kalian restaurant sushi terbaru di Jakarta yang asik banget konsepnya, Tomo Sushi.



Tomo Sushi yang berlokasi di Ground Floor, East Mall, Grand Indonesia (tepat sebelah Francis Artisan Bakery) ini memiliki area restoran yang tidak besar karena konsepnya memang "quick eat" dengan sushi belt disepanjang meja yang berkapasitas hanya sekitar kurnag lebih 20 orang. Konsep sushi belt-nya memudahkan pengunjung memilih menu sushi tanpa perlu melihat buku menu lagi. Ada lebih dari 20 olahan sushi beserta sashimi, salad, miso soup ditawarkan di sushi belts. Kamu cukup pilih tempat duduk (fyi, gak boleh pindah-pindah karena si pelayan mendata tumpukan piring kamu dari lokasi tempat kamu duduk, kalau pindah-pindah kasianlah mbak-mbaknya bingung ngitungnya hahaha), pilih dan ambil plate di sushi belts lalu letakknya penutup plate-nya di sushi cover yang tersedia di sepanjang belts. Super great concept nih. Lumayan menghemat tempat banget 
kan. 


Trus gimana harganya? Ini yang asik, mereka membedakan sushi dan makanan yang tersaji di belt dengan 3 jenis piring, biru, kuning dan pink. Piring kuning untuk harga 10 ribu, piring pink untuk harga 15 ribu, dan piring biru untuk harga 20 ribu. 

Cuma 3 harga?! Iya gaesss iyaaa...beneran makanan disini harganya cuma dari 10 sampai 20 ribu aja. Omaigaaaat...asli pertama kali ngedenger ini aku juga takjub sih. Murah gila! Apalagi pilihan sushi-nya banyak dan enak! Untuk sushi per piring isinya beragam ada yang 2 pcs, 3 pcs dan 4 pcs. Sementara sashimi disajikan mayoritas 4 slices per piring. and trust me, sekali kamu ngambil, nggak akan berhenti sampai kamu takjub sendiri melihat tumpukan piringnya hahaha....

Pas aku posting insta story-ku di grand opening mereka Selasa minggu lalu, banyak banget yang bertanya, apakah harganya berlaku setiap hari? Yes of course, harga mereka memang segitu aja, plus pajak dan service restoran lah pastinya ;-) dan banyak yang nanya juga, enak ga? seenak apa sushinya? kayak restoran sushi ternama itu gaaa?? Well, kalau soal ukuran aku bisa bilang mungkin lebih kecil dari restoran sushi sejuta umat itu *you know who kan yaaa...Tapi buat aku dengan variannya yang unik, berbeda dan beragam, aku bisa bilang Tomo Sushi ini sama enak-nya dengan restoran sushi itu, but please be remin ini tergantung selera masing-masing ya. Kalau aku sih lihatnya ada banyak menu unik yang jarang aku temuin di restoran sushi lainnya. Duuh, tadinya nggak pengen share banyak-banyak sih, tapi demi kalian, ini aku share satu-satu sushi dan makanan apa aja yang wajib banget dicobain kalau makan di Tomo Sushi yaaa...

Sushi

Spicy Hana Salmon. I'm salmon lover and won't resist any kind of salmon sushi which come sooo freshly like this!


Inari Floss Sushi. My hubby and son's favorite. who can resist crunchy, sweet beef floss in top of sweet and soft inari. It's so unique right.


Inari Tobikko Sushi. Just like the Inari Floss. Inari Tobiko was also simple yet delicious! 


Shiromi Chips Roll. Pernah lihat atau nyoba sushi dengan chips kayak gini? Pasti belum kaan, cuma disini kamu bisa nyobain asiknya makan sushi bareng krenyes-krenyes keripik kentang yang dijamin nagih!


Non-Sushi


Mentai Cheese Gyoza. This one is DIE-DIE-MUST-TRY banget! Gyoza dnegan kulit super crunchy yang diisi dengan suiran ayam yang gurih-manis dan diatasnya ada cheese-mayo yang melted banget dan lembaran keju. Aduuuh bener-bener berasa banget deh dalam satu gigitan gurihnya keju dan manisnya ayam itu endoools banget! I took it more than four times! 


Horenzo Goma Mayo. Ini juga salah satu menu andalan non-sushinya Tomo Sushi. Bayam rebus yang disiram saus goma mayo yang terbuat dari wijen. Tekstur sausnya creamy dan rasanya gurih, asam, manis, dan sedikit tajam tapi nagihin banget. Sulit sih sebenarnya mendeskripsikan sausnya. Cobain aja deh!



Lobster Salad. Maygaaaat asli saladnya enak BANGET like I wanna die! Yang enak sebenarnya saus lobster yang di atas mentimun Jepang itu guys. Itu cacahan lobster yang dikasih sau mayonnaise yang rasanya manis gurih gitu. Duuh, nggak ngerti lagi itu teruat dari apa, tapi trust me ini beneran enak. Kalau mereka bisa provide sausnya aja, aku mungkin bisa ngegadoin berkali-kali deh! 


Selain menu andalan saya di atas, beberapa menu seperti di bawah, Nigiri Salmon, Tuna Sashimi, Corn Salad, juga wajib dicoba. 


Overall, aku suka banget sama Tomo Sushi mulai dari konsep, penyajian, servis, rasa hingga harganya. Semuanya pas dan so far no complaint, selain antriannya yang panjang hahaha...Thank you juga buat cici kesayangan aku @yennymakanmulu yang sudah berbaik hati hosting aku *kecupbasah.
Jadi, ready to join the queue for this delicious and affordable sushi? You should try guys!

Tomo Sushi
Grand Indonesia, East Mall, Level Lower Ground
(next to Francis Artisan Bakery)
Jl. M.H Thamrin, Jakarta
IG: @tomosushiid




NOW OPEN: PABLO CHEESE TART INDONESIA!

0 komentar


It’s finally here. YES, FINALLY. The World’s best premium cheese tart from Tokyo, Japan, PABLO has finally open their first store in Indonesia and thanks God it’s in Jakarta yeaay! I must admit that this is one of the most-anticipated store in Jakarta where people who ever visiting Japan or not is super curious about this Japan No. 1 Cheese Tart. I’m the one who haven’t visit Japan yet but I’ve already read and hear about this mesmerizing cheese tart which makes me sooooo curious to try it. And thanks God again, I had a chance to taste it before you guys hahaha (no offense hihi). 


Inspired by Pablo Picasso, the legendary artist whose works had revolutionize the art’s world, the owner Masamitsu Sakimoto then naming his baby with Pablo. And boom, that name was definitely revolutionize the food scene in Japan. They even created such a brilliant idea of serving the cheese tart with different serving level like you eat a steak. In Japan, they serving the cheese tart in medium, medium rare and well done. However, to keep the good quality of the cheese tart outside Japan, Pablo decided to standardize the serving outside Japan in medium rare only. I will tell you later about how good the medium rare cheese tart is. 



Talking about the location, Pablo started their first journey outside Japan in Gandaria City Mall. The store is quite big with several seating area and many kitchen’s staff I’ve ever saw. The fun thing was some of them can speak Japanese woow! Good starting, Pablo! All of the staff’s was so humble and friendly. They look so excited in creating such an amazing cheese tart for the customers. 


Well, nuffsaid, now it’s time to talk about the CHEESE TART! Originally, they have 3 kind of cheese tart, Original, Matcha Shiratama and Chocolate. 

Original Cheese Tart

Well, well, I believe that picture will say everything. And if you saw my pictures below, should I describe again how good it is? Hahhaha, kidding, but GOD, it’s seriously GOOD, BEST cheese tart EVER! The pie crust was so crunchy, flaky yet still buttery and the filing cheese custard inside was moist, creamy. and airy with ooey gooey texture which melted lightly in my mouth. The best thing is this cheese custard was also balance in taste. Neither too sweet nor too salty or too cheesy. Everything just balance and melted in my mouth. Oh God, this is super HEAVEN ON EARTH!



Matcha Cheese Tart

Matcha lover please be noted that this cheese tart supposed to be on your list! In this cheese tart, you will find a perfect combination of cheese and matcha without overpowering each other. In first bite, you will find the rich cheese flavor but slowly after it going to your throat you will have a rich sensation of great matcha. And oh, don’t be surprise when you find azuki (red bean) and shiratama (mocha) inside. It’s an additional gift for everyone enjoying this Matcha Cheese Tart. Simply irresistible. 



Chocolate Cheese Tart

This combination of chocolate and cheese custard might sounds mouth-watering. However, I found this one is just not suit to my palate. The chocolate flavor, in my opinion, overpowering the cheese custard flavor. So, instead of cheese tart, I prefer to address this one as chocolate tart not a cheese tart. Well, how about you, guys?!


Pablo Mini

If you’re in hurry but still want to munch Pablo, don’t worry, they also serve Pablo Mini. A perfect cheese tart-to-go. You can go with their mini version in all flavors. However, recently the mini one is only available in original flavor. 


Pablo will also serve a Premium Cheese Tart in limited amount every day. The different between this premiums with the original is on the cheese used. They used two kind of cream cheese which create more luxurious flavor. Too bad on the preview, I haven’t taste it yet. Will update it once I went back to try. 
Frute


To company all cheese tart in enjoying this mesmerizing cake, Pablo creates Frute, a smoothie beverages made from combination of fruit juice, cream cheese and soft cream. There are five flavors of Frute, Classic Cheese Tart, Rich Berry Cheese, Rich Mango Cheese, Special Chocolate and Matcha Shiratama. My favorite would be the Classic Cheese Tart and Matcha Shiratama. 


The Classic Cheese Tart Frute
Imagine you drink a light cheese tart with a hint of fresh mango inside. The flavor was so bold. Rich with cheese but neutralized by the flavor of mango. 


Matcha with Shiratama
One of the best matcha drink I've ever had. The matcha flavor was so rich without too bitter nor too light.Everything here is just balance. Perfect for pairing with the Matcha Cheese Tart as well. 



Well, the major questions popped up from my friends or people visiting my instagram are "how is the price?" Now, I reveal to you that the price of the Original Cheese Tart is IDR169,000 while the Matcha and Chocolate Tart is IDR189,000 and the Pablo Mini is IDR35,000 each. Expensive? Well, I might say yes compared to other cheese tart or egg tart which recently famous in Jakarta, but I might say it's not viewing that it's originally from Japan where in that country the popularity of this tart was beyond crazy and the authentic recipe and ingredients which resulting such a well-worth cheese tart ever. Ada harga ada rasa right? Now, it's back to you guys. I believe the popularity of this cheese tart made their fans didn't mind with the price. Something well-worth can't be compared to price tag, right.

So, hurry go get your favorite Pablo Cheese Tart in their first outlet, Gandaria City. Pssst, they second outlet will be opened soon in Neo Soho Mall. I will definitely back for their Original Cheese Tart and Matcha Shiratama Frute. Congratulation Pablo for your grand opening. Wishing you the best luck and success ahead!

Pablo Cheese Tart
Gandaria City Level UG
Jalan Sultan Iskandar Muda
Kebayoran Lama, South Jakarta
www.pabloindonesia.com
IG: @pablo_cheese_tart_indonesia

 
  • Eating Until Die © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes